Daar halen we vertrouwen uit

  

“Beste Gerard,

 

Hoe verder!!!!!!

Wij hebben nu zo ongeveer alles gehad wat in ons vermogen ligt om te starten met ons gezinshuis. Het laatste gesprek wat we hebben gehad is geweest met de Jeugdzorg in ……..”

 

Zo begon een email die Gerard één dezer dagen kreeg van een kandidaat gezinshuisouder. Men wil graag starten met een gezinshuis, maar kan verdwaald raken in alle bestaande opvattingen en regels. Ook kost het moeite om met zorgaanbieders en subsidieverstrekkers in gesprek te komen.

 

Tegelijk merken we dat er vertrouwen is in onze organisatie en in onze gezinshuisouders. Bijvoorbeeld bij de organisatie van het Gezinshuisfestival, welke een initiatief is van Gezinshuis.com en Fortis Foundation Nederland.

Martin Heldoorn van Fortis Foundation Nederland en Theo Hogeveen van Fortis Bank Barneveld werken mee in de voorbereidingsgroep. In de gesprekken in de voorbereidingsgroep valt veel waardering en vertrouwen te beluisteren in het ondernemerschap van gezinshuisouders.

Daarbij wordt het vanzelfsprekend gevonden, dat je het natuurlijke van een gezin kunt combineren met professionaliteit en ondernemerschap.

Dat vertrouwen werd ook toonbaar gemaakt in een flink budget wat we ontvingen van Fortis Foundation voor de organisatie van het festival.

 

Daar halen we vertrouwen uit! Én energie!